DEPENDÉNŢĂ s. f. 1. situaţia de a fi dependent; stare, raport de subordonare. 2. (mat.) faptul că diferitelor valori ale unei variabile le corespund anumite valori ale altei variabile. 3. (pl.) ansamblu de dispozitive mecanice, electrice sau electromagnetice prin care se realizează efectuarea unor operaţii de înzăvorâre pe liniile de cale ferată. o ă drumului = ansamblul lucrărilor şi al instalaţiilor accesorii ale unui drum. 4. (med.) stare de intoxicaţie cronică rezultând din absorbţia repetată a unui drog sau medicament şi care se manifestă prin nevoia de a continua această absorbţie. (<>dépendance)
un nebun nu va recunoaste niciodata ca este nebun,la fel,dependentul nu va recunoaste ca are o problema....dar dependenta nu se refera doar la starea fizica ci si la cea emotionala.iubirea inseamna dependenta.fericirea la fel.ne petrecem intreaga viata cautand persoana potrivita,acel om care ne completeaza...de la "primul fum" nu mai poti sa te mai opresti,fiindca esti in cautarea sentimentului initial.nu vreau sa sune ca un slogan "anti-fumat".nu.vreau sa subliniez ca n'ar trebui sa mai fim atat de ipocriti si sa'i judecam pe ceilalti.daca o tigara te ajuta,daca o tigara te face sa te simti bine dupa ce te'a ascultat la fizica...este alegere ta.este alegerea ta din momentul in care'ai aprins'o pana cand ai ajuns la filtru si esti nevoit sa o arunci .problema este ca pentru droguri,tigari, alcool exista centre de dezintoxicare...dar pentru ea,dependenta de el,care este tratamentul?
3 comentarii:
da frumos spus sau bine spus...dar trist:|
singura solutie este schimbarea dependentei cu alta...
am o intrebare pt tine..cum pui filmulete de pe youtube pe blog..?:)..uite..ia id-ul meu ca sa imi zici daca vrei:)..multumesc!
Trimiteți un comentariu