6 februarie 2013

sometimes I'm invincible.


**
Netter imi zambeste malitios..
Si'a aprins o tigara .E nemultumit ca nu am zahar in casa pentru cafea.Imi rasfoieste caietul cu desene si rade.
Ma uit la el uimita...Cata aroganta...
Ii spun sa taca pentru cateva secunde ca azi n'am chef sa discut cu el...Caut un plan de organizare intr'o agenda rosie...Gol.Universul se revolta.Timpul refuza.Disperarea se instaleaza.
Netter nu abandoneaza...ma bate la cam sa citesc vascularizatia membrului inferior.
Azi sunt incapatanata.."Nu esti seful meu!"
Ma priveste adanc in ochi si cade intr'o tacere mormantala.

...incep sa ma simt vinovata...trantesc toate cartile in semn ca ii stiu jocul...renunt la orice forma de revolta..
...mormai un "Bine" indescifrabil si revin la plansa 504.

**
Din sase au trecut trei...I'm half way there...
Biochimia se poate invata in sesiune,dar presupune sa ai cateva notiuni de baza legate de chimie si sa stii despre ce se povesteste la laboratoare.De recomandat ar fi sa citesti din timpul anului cursurile macar pe diagonala...Daca ai avut tangete cu chimia in liceu...poate chiar ti'a placut un pic...biochimia din semestrul I nu este o problema.Cartea ramane sfanta si trebuie parcursa de cel putin trei ori...Ciclul Krebs e simpatic ...chiar si metabolismul ,care mie una mi s'a parut extrem de scarbos-devine accesibil dupa ce'ti realizezi propria schema.
Primele zile din sesiune sunt cele mai ciudate.Poti experimenta doua senzatii...1.ca esti incapabil sa te organizezi corect si ca timpul se misca in defavoarea ta...sau...2.ai suficient timp asa ca tot amani capitolele grele pentru ultimele zile inainte de examen...

La anato e mult... iar cu o zi inainte de examen toti "inteleptii" iti sugereaza sa nu mai citesti nimic si se iveste inevitabil replica arhicunoscuta "porcul nu se ingrasa in ajun"...Te hotarasti sa ii asculti ca e prima sesiune si cei "batrani" stiu mai bine...Incerci...dar te trezesti privind in gol gandindu'te ca daca'ti pica la oral canalul inghinal nu prea stii ce sa zici la orificiul profund...Repeti...Inca putin.Iar ora aia se transforma in sase..

**
In rest..am nevoie de o seara friguroasa de sambata...de prietenul McGregor si o imbratisare lunga...

**
Stiu ca iar suntem in punctul in care oscilatiile noastre se intersecteaza.Nu ma judeca doar fiindca am indoieli...sunt justificate...

Niciun comentariu: