29 iunie 2009

My lil special box.

Azi.zi obositoare.in care m'am plimbat agitata prin casa sfarsind prin a adormi epuizata in parfumul unei carti proaspat descoperite.m'am trezit tarziu si pot spune ca nu m'am odihnit.somn nelinistit,cu fragmente frumoase ,de ieri si azi.

Cand eram mica am inceput sa colectionez cutii,cutiute.colorate.simple.cu sau fara poze.cu modele sau nu.de diferite marimi.forme-mari.mici.mijlocii.triunghiulare.rotunde.si obisnuiam sa ascund in ele lucrurile pe care le consideram eu cel mai de pret.de la fotografii vechi..care nu aveau ce cauta intr'un albumi fiindca erau mai speciale decat pozele obisnuite ,de la sarbatori si zile de nastere -la-friendship bracelets si suveniruri adunate de prin diferite "calatorii".de la biletele de dimineata-la-jucariile de la kinder.
Acum,exista una in care pastrez toate momentele placute,care m'au facut fericita.momente despre care pur si simplu nu pot vorbi-care sunt menite sa ma faca sa zambesc doar cat ma gandesc la ele.momente si momente.de acum o saptamana.de luna trecuta.de anu trecut...momente...

Ziua de ieri e in alta cutiuta,diferita de celelalte;gasita probabil intr'un magazin vechi de pe o straduta laturalinica;rotunda, din tabla si candva...cred ca au fost caramele in ea.daca te stradui putin ,inca mai poti simti aroma fina de zmeura si fructe de padure.E mica,as putea spune chiar foarte mica.atat cat sa incapa un sir de margele,asa cum obisnuia sa poarte bunica...poate chiar si cerceii aia care erau doar pentru ocazii speciale si se asortau perfect cu rochia ei bleumarin.nu a dat'o nici in ziua de azi.o pastreaza in sifonierul vechi ale carui usi scartaie chiar si atunci cand sunt inchise...acoperita de un strat subtire de praf.
Da.in aceea cutiuta am sa pastrez ziua de ieri.O voi impaturi delicat si o voi lega c'o panglica verde...stii de ce?fiindca mi'e frica ca s'ar putea pierde.ca atunci cand ma voi intoarce la ea si voi ridica capacul din tabla,putin ruginit pe margini,nu va mai fi acolo.
Nu am sa o asez impreuna cu restu.Nu.Va fi ascunsa in mine.intr'un colt in care nimeni nu o va putea vedea oricat de atent s'ar uita si oricat de mult si'ar dori s'o gaseasca.

E the lil special box ...pentru ca in ea e captiva -o poveste...o poveste cu gust de piersica,cu zambete, soare, imbratisari, gandacei verzi si incapatanati,rasete,priviri,nori de diferite forme,o ploaie care s'a lasat asteptata,fuga,calm,cu...

4 comentarii:

Liz spunea...

puf

Auzou spunea...

da.*blush
ploua iar...m'am trezit cu un rapait infundat rasunandu'mi in cap,si'o stare de bine.

Adrian spunea...

Frumos, am fost captivat de postarea ta, cutiute peste cutiute...

Auzou spunea...

multumesc Adrian:).cutitute peste cutiute.lucruri speciale in cutiute si...o singura eu ,in care va fi mereu loc.